top of page

Usein kysyttyä

Tässä vastauksia kysymyksiin, joita saattaa herätä asiakkaiden mielessä ennen fysioterapeutin vastaanotolle tulemista tai ajan varaamista.

 • Mitä fysioterapia oikein on?
  Fysioterapia on ammattiala, jonka erityisosaamisalueita ovat terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Tarpeen mukaan fysioterapia sisältää kivun hoitoa, ihmisen toiminta-, liikkumis-, sekä työkyvyn palauttamista ja edistämistä. Tavoitteena fysioterapiassa on saavuttaa asiakkaan kanssa hänelle ihanteellinen toimitakyvyn taso, jolla hän suoriutuu oman elämänsä arjen haasteista. Arjen haasteet ovat jokaiselle ihmiselle yksilöllisiä. Toiselle ihanteellinen toimintakyvyn taso on suoriutua kaupassa käynnistä itsenäisesti, kun taas toiselle se voi olla kyky harrastaa kilpaurheilua. Molemmat ääripäät saattavat kuitenkin joutua tukeutumaan fysioterapeuttiin toimintakyvyn alentuessa. Fysioterapiassa katsotaan ihmistä sekä hänen elin- ja toimintaympäristöään kokonaisvaltaisesti. Näin ollen saadaan parhaiten arvioitua sekä asiakkaan toimintakyvyn mahdollisuudet että rajoitteet. Fysioterapian keskeiset enetelmät ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.
 • Milloin minun olisi syytä hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle?
  Yleensä fysioterapiaan hakeudutaan vasta sitten, kun kivut ovat jatkuneet pitkään tai toimintakyky on alentunut tasolle jolla se vaikuttaa arkisista asioista selviytymiseen. Vastaanotolle voi kuitenkin tulla halutessaan milloin vain terveyteen, liikkumiseen ja toimintakykyyn liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Fysioterapiaa voi hyödyntää myös vammojen ennaltaehkäisemiseen eli preventioon. Ennaltaehkäisevässä fysioterapiassa pyritään valmistelemaan keho fyysistä kuormitusta varten. Olipa kyseessä sitten nuori urheilija, fyysisesti raskasta työtä tekevä henkilö tai liikkumisesta iloitseva seniori, on vammojen ennaltahkäisty huomattavasti helpompaa kuin niiden kuntouttaminen.
 • Mistä tiedän voiko fysioterapeutti auttaa juuri minua?
  Fysioterapeutti on terveyden, liikkeen, liikkumisen ja toimintakyvyn ammattilainen. Jos siis sinulla on ongelmia terveyden kanssa, kipua tai heikentynyt toimintakyky, fysioterapeutti on oikea henkilö auttamaan sinua.
 • Kuinka nopeasti voin odottaa fysioterapian hyötyjen näkyvän?
  Fysioterapian hyödyt näkyvät ihmisillä yksilöllisesti riippuen siitä, mikä mahdollinen sairaus on kyseessä, sekä mistä kipu tai toimintahäiriö on peräisin. Itse kuntoutuksen eteneminen on myös yksilöllistä ja hyvin riippuvaista siitä, miten aktiivista kuntoutus on. Tässä on hyvä huomioida asiakkaan oma panos kuntoutukseen, sillä suurin työ kuntoutusprosessissa tapahtuu terapiahuoneen ulkopuolella.
 • Mitä jos ensimmäinen käynti fysioterapeutilla ei poistanut vaivaani?
  Enter your answer here
 • Enter your answer here
bottom of page